Szolgáltatásaink

Rendelőnk korszerű eszközökkel felszerelt - kedvenced biztonságban érezheti magát nálunk.

Oltások, Egészségmegőrzés

 • kölyökkori alapoltási program, majd éves vizit 
 • alapos fizikális vizsgálat, egészségügyi teendők megbeszélése
 • emlékeztető védőoltás
 • külső- és belsőélősködők elleni kezelések
 • szűrővizsgálatok – igény szerint

Sebészeti ellátások, műtétek

 • Megbeszélt időpontban, Biztonságos bódítószerekkel, altatókkal
 • Modern altatógéppel, monitorozással, fájdalomcsillapítással 
 • Csak éber állatot adunk haza

Belgyógyászati betegellátás

 • Digitális röntgen, Ultrahang diagnosztika, Labor vizsgálatok

Szülészeti segítségnyújtás  

Ultrahangos  szakrendelés  

szerdánként 16.15-től (időpontfoglalás szükséges)

Dr. Dudás-Györki Zoltán

Az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászati Tanszékén dolgozik, belgyógyász és kardiológia specialista, kisállatgyógyász szakállatorvos, szív- és hasi ultrahangos szakrendelést tart nálunk.

A mai modern kiegészítő diagnosztikai módszerek közül az ultrahang vizsgálat az egyik leghasznosabb, hiszen rengeteg információt ad a kisállat belső szerveinek kinézetéről és működéséről. Az ultrahang vizsgálat ráadásul semmiféle káros hatással nem rendelkezik, nem fájdalmas, így kisállatoknál is ébren kivitelezhető. Leggyakrabban hasi- és szívultrahang vizsgálatra van szükség.


Digitális Röntgen diagnosztika

Ultrahangos fogkőleszedés

Labordiagnosztika

Vérnyomásmérés, EKG

Állatútlevél, microchip


Állatpatika és Petshop

Állatpatika (állatorvosi szaktanácsadással)

 • Vényre felírt illetve vény nélküli gyógyszerek
 • Külső és belső élősködők elleni készítmények
 • Táplálékkiegészítők, vitaminok
 • Porcépítő készítmények
 • Gyógytápok (diétás táplálás kisállatoknál)

Petshop (kisállateledel és felszerelés)

 • Állateledelek, jutalomfalatok
 • Nyakörvek, pórázok
 • Samponok, fésűk, játékok

Kutyakozmetika 

Nyíri Zsuzsanna


Időpontért kérem telefonáljon vagy írjon!
06-70/946-3659, zs.nyiri@gmail.com

A Diagnosztika jelentőségéről

A humánorvosláshoz hasonlóan a kisállatok gyógyításában is az első lépés a pontos és gyors diagnózis felállítása. Praxisfilozófiánk alapja, hogy kis pacienseink problémáit szeretnénk rendelőnkben mihamarabb orvosolni, így a diagnosztikára különösen nagy hangsúlyt fordítottunk. A betegségek meghatározásához egy jól felépített protokoll segítségével juthatunk, amiben első lépés a gazdi alapos kikérdezése a kórelőzményről, majd a kisállaton alapos fizikális vizsgálatot végzünk, amit sok esetben kiegészítő vizsgálatokkal folytatunk.

Röntgen-diagnosztika

A kiegészítő diagnosztikai módszerek közül a röntgen vizsgálat egy alapvető fontosságú kórhatározási módszer a kisállatok:

csontozati problémáinál (pl. csonttörések, izületi rendellenességek) légúti problémáinál (pl. légcsőszűkület, kóros tüdőfolyamatok) egyes emésztőszervi problémáinál (pl. emésztőszervi idegen test) egyes húgyúti problémáinál (pl. húgykövesség)

Ultrahang-diagnosztika

Szakrendelés: dr. Dudás-Györki Zoltán PhD

Szent István Egyetem, Állatorvostudományi Kar, Belgyógyászati Tanszék és Klinika)

A mai modern kiegészítő diagnosztikai módszerek közül az ultrahang vizsgálat az egyik leghasznosabb, hiszen rengeteg információt ad a kisállat belső szerveinek kinézetéről és működéséről. Az ultrahang vizsgálat ráadásul semmiféle káros hatással nem rendelkezik, nem fájdalmas, így kisállatoknál is ébren kivitelezhető.

Leggyakrabban hasi- és szívultrahang vizsgálatra van szükség.

Hasi ultrahanggal diagnosztizálhatunk például:

vemhességet húgy- és nemi szervi problémákat (pl. húgyhólyaggyulladás, vese vagy húgyhólyagkövesség, prosztata-megbetegedés, méhgyulladás) emésztőrendszeri problémákat (pl. gyomor-bélgyulladás, bélelzáródás) lépbetegségeket, májbetegségeket- daganatos betegségeket

Szív-ultrahanggal diagnosztizálhatunk például: 

szívbillentyű-betegséget (pl. mitral insuff., tricuspidal insuff.) szívüregi tágulatot (pl. DCM)-szívizomfal megvastagodást (pl. HCM) szív- és érrendszeri fejlődési rendellenességeket (pl. aortastenosis) szívburokproblémákat (pl. szívburoktamponád)

Labor-diagnosztika

Az egyik leggyakrabban használt kiegészítő diagnosztikai módszer a kisállatok betegségeinek megállapításához a laborvizsgálat:

vérvizsgálat (vérkép, vérbiokémiai paraméterek, ionok, hormonok, vírustesztek) vizeletvizsgálat (fizikális vizsgálat, mikroszkópos vizsgálat, bakteriológiai vizsgálat) bélsárvizsgálat (parazitológiai vizsgálat, emésztettség, bakteriológiai vizsgálat) bőrkaparék vizsgálat (élősködők mikroszkópos vizsgálata, bakteriológiai- és gombatenyésztés) egyéb testváladékok vizsgálata (pl. szem-, fül-, orr-, torok-, seb-, hüvely-, bűzmirigy-, prosztata)