Állatorvosaink

Dr. Krausz Ferenc Zoltán 

Kisállatgyógyász szakállatorvos, lágy- és csontsebészeti műtétek, általános betegellátás

1977. május 27.-én Budapesten születtem , ami az első lépés volt ahhoz hogy én állatorvos lehessek. A XIII. kerületben laktunk egészen 4 éves koromig amikor is átköltöztünk a XI. kerületbe Őrmezőre, ahol gimnazista koromig cseperedtem. Általános iskolámat az Őrmezei Neszmélyi úti iskolában abszolváltam. Gimnáziumi éveim a József Attila Gimnáziumban töltöttem, ami mély nyomot hagyott bennem, már csak azért is, mert speciális biológia tagozatra jártam. Itt döntöttem el végleg, hogy állatorvos leszek. A gimnáziumi érettségi előtt visszaköltöztünk a XIII. kerületbe, ahol azóta is lakom. A gimnázium után egy évig a Gödöllői Agrártudományi Egyetemre jártam biológia-kémia előkészítő szakra, majd 1996-ben felvételt nyertem az Állatorvostudományi Egyetemre, ahol 2001-ben kaptam diplomát. Az egyetem elvégzése alatt, az utolsó két év keretein belül felsőfokú vadgazdamérnöki oklevélre is szert tettem. A kezdő állatorvosi évem első része az Állatorvostudományi Egyetem Sebészeti Tanszékhez fűződik, ahol kialakult egy végső kép arról, hogy én leginkább a kisállat orvoslás sebészeti részéhez vonzódom. 2001 -től 2011-ig Dr Juhász Tamás Állatkórházban dolgoztam és tanultam, ahol nagyon sokat köszönhetek Dr Juhász Tamásnak, aki a sebészeti és ortopédiai ellátás mélyebb vonulataiba is bevezetett. Angol nyelven társalgási szinten kommunikálok, németül alapfokon beszélek.

Rendelési idő:

K délután, Sze délelőtt, Cs délután, P délelőtt, öthetente szombat

Délelőtti rendelésben 9-12 között általában operációkat végez!

Dr. Ladányi Tamás 

Kisállatgyógyász szakállatorvos, lágysebészet, kisemlősök sebészete, általános betegellátás 


1977. december 16-án Budapesten születtem.Gyermekkoromat a XI. kerületben töltöttem. Az Egri József Általános Iskolába jártam, majd felvettek a Radnóti Miklós Gimnáziumba biológia-angol tagozatra. A MAFC-ban úsztam és éveken át versenyszerűen kosárlabdáztam. A gyerekkori álmomhoz, hogy kisállatokat gyógyíthassak 2001-ben kaptam meg a diplomát az Állatorvostudományi Egyetemen. Az egyetemi éveimtől a XIII. kerületben lakom. Az Állatorvostudományi Egyetem Sebészeti Tanszéken együtt töltöttük a gyakornoki évünket Krausz Ferenc csoporttársammal, így a sebészeti műtéteket különösen megkedveltük. 2017-ben klinikus kisállatorvos szakállatorvosi diplomát (summa cumme laude) szereztem. A leggyakoribb városi társállatok, a kutyák és macskák belgyógyászati vizsgálata és kezelése mellett a kisrágcsálókkal kapcsolatos állatorvosi feladatok állnak még közel hozzám. Angolul társalgási szinten beszélek, és németül is megértetem magam. Személyesebb jellegű önéletrajzom facebook-on megtalálható.

Rendelési idő:

H délután, K délelőtt, Sze délután, Cs délelőtt, öthetente szombat

Délelőtti rendelésben 9-12 között általában operációkat végez!


Dr. Mag Fáta

Általános betegellátás 

1996 szeptemberében születtem Salgótarjánban. Legelső emlékeim közé tartozik az a gondolat, hogy állatorvoslással szeretnék foglalkozni. Ebben Édesapám otthoni rendelője és munkássága sokat segített. Már kisgyermekként jártam vele a várost és a környező falvakat akár kis, akár nagyobb (haszonállatok) gyógyítása céljából. Gimnáziumi éveimet a szülővárosomtól messze, Győrben töltöttem, ahol egyre inkább erősödött bennem a szakma iránti szeretet és elhivatottság. Már a középiskola utolsó éveiben látogattam rendszeresen rendelőket, az otthoni praxist is beleértve. 2017-ben nyertem felvételt az Állatorvostudományi Egyetemre, ahol 2023 februárjában szereztem
diplomát. Az évek alatt egyre jobban belemerültem a Kisállatos praxisok világába, amihez tudásomat folyamatosan igyekszem bővíteni. Szakdolgozatomat az állatorvosok és gazdák közti
kommunikációból írtam, aminek fontossága egyre nagyobb teret kap az állatok hatékony gyógyítása során. A Pozsonyi Dokik csapatához 2023 januárjában csatlakoztam, így a rendelő legújabb tagjaként fogadom pácienseimet. Véleményem szerint az állatorvoslás csapatmunka, ahol a kollégákkal és gazdikkal együttműködve vezethet sikerre a kezelés.
A rendelőn kívüli életemet 2020 márciusa óta boldogítja egy kis mentett kutyus akinek kitörő lelkesedése minden nap meggyőz arról, hogy a legszebb hivatást választottam.

Rendelési idő:

H délelőtt/délután, K délelőtt, Sze délután, Cs délelőtt/délután, P délelőtt/délután, kéthetente szombat  

Dr. Tóbiás Tímea

Általános betegellátás 

1983-ban születtem Budapesten. A Karinthy Frigyes Kéttannyelvű Gimnázium német szakán végeztem, majd felvételt nyertem az Állatorvostudományi Egyetemre. Ott 2007-ben diplomáztam, majd egy fél évet a Bécsi Állatorvosi Egyetem Begyógyászati Klinikáján voltam gyakornok. Egyetemi éveim alatt a kőbányai Óhegyi Állatorvosi Rendelőbe jártam tanulni, ahol aztán el is tudtam helyezkedni, és 14 évig ott dolgoztam. A harmadik lányom születése után már a Pozsonyi Kisállat Rendelőbe tértem vissza. Fő érdeklődési területem a kutyák, macskák belgyógyászata, ezen belül időskori szűrővizsgálata és ellátása, hogy minél tovább velünk maradhassanak kedvenceink.

Rendelési idő:

H délelőtt, K délután, Sze délelőtt, Cs délelőtt/délután, P délelőtt/délután, öthetente szombat   

Dr. Dudás-Györki Zoltán

ultrahangos szakrendelés

Az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászati Tanszékén dolgozik, belgyógyász és kardiológia specialista, kisállatgyógyász szakállatorvos, szív- és hasi ultrahangos szakrendelést tart nálunk.

A mai modern kiegészítő diagnosztikai módszerek közül az ultrahang vizsgálat az egyik leghasznosabb, hiszen rengeteg információt ad a kisállat belső szerveinek kinézetéről és működéséről. Az ultrahang vizsgálat ráadásul semmiféle káros hatással nem rendelkezik, nem fájdalmas, így kisállatoknál is ébren kivitelezhető. Leggyakrabban hasi- és szívultrahang vizsgálatra van szükség.

Rendelési idő:

szerdánként 16:15-től