Bemutatkozás

ÁLLATORVOSAINK:

Dr. Krausz Ferenc Zoltán

1977. május 27.-én Budapesten születtem , ami az első lépés volt ahhoz hogy én állatorvos lehessek. A XIII. kerületben laktunk egészen 4 éves koromig amikor is átköltöztünk a XI. kerületbe Őrmezőre, ahol gimnazista koromig cseperedtem. Általános iskolámat az Őrmezei Neszmélyi úti iskolában abszolváltam. Gimnáziumi éveim a József Attila Gimnáziumban töltöttem, ami mély nyomot hagyott bennem, már csak azért is, mert speciális biológia tagozatra jártam. Itt döntöttem el végleg, hogy állatorvos leszek. A gimnáziumi érettségi előtt visszaköltöztünk a XIII. kerületbe, ahol azóta is lakom. A gimnázium után egy évig a Gödöllői Agrártudományi Egyetemre jártam biológia-kémia előkészítő szakra, majd 1996-ben felvételt nyertem az Állatorvostudományi Egyetemre, ahol 2001-ben kaptam diplomát. Az egyetem elvégzése alatt, az utolsó két év keretein belül felsőfokú vadgazdamérnöki oklevélre is szert tettem. A kezdő állatorvosi évem legszebb része az Állatorvostudományi Egyetem Sebészeti Tanszékhez fűződik, ahol kialakult egy végső kép arról, hogy én leginkább a kisállat orvoslás sebészeti részéhez vonzódom. Angol nyelven társalgási szinten kommunikálok, németül alapfokon beszélek.

Dr. Ladányi Tamás

1977. december 16-án Budapesten születtem.Gyermekkoromat a XI. kerületben töltöttem. Az Egri József Általános Iskolába jártam, majd felvettek a Radnóti Miklós Gimnáziumba biológia-angol tagozatra. A MAFC-ban úsztam és éveken át versenyszerűen kosárlabdáztam. A gyerekkori álmomhoz, hogy kisállatokat gyógyíthassak 2001-ben kaptam meg a diplomát az Állatorvostudományi Egyetemen. Az egyetemi éveimtől a XIII. kerületben lakom. Az Állatorvostudományi Egyetem Sebészeti Tanszéken együtt töltöttük a gyakornoki évünket Krausz Ferenc csoporttársammal, így a sebészeti műtéteket különösen megkedveltük. 2017-ben klinikus kisállatorvos szakállatorvosi diplomát (summa cum laude) szereztem. A leggyakoribb városi társállatok, a kutyák és macskák belgyógyászati vizsgálata és kezelése mellett a kisrágcsálókkal kapcsolatos állatorvosi feladatok állnak még közel hozzám. Angolul társalgási szinten beszélek, és németül is megértetem magam. Személyesebb jellegű önéletrajzom facebook-on megtalálható.

Dr. Jambrich Klára

1984-ben születtem Békéscsabán. Az állatok iránti szeretetem már egészen kicsit koromban jelentkezett, amikor minden utamba kerülő kétlábú, négylábú vagy éppen lábatlan állatot elkezdtem hazahordani a szüleim legnagyobb örömére. Gimnáziumba szülővárosomban jártam biológia tagozatra, amit azért választottam, mert akkor már régen tudtam, hogy állatorvos leszek, bár a környezetem még csak múló hóbortnak tartotta elhatározásomat. Végül felvételt nyertem a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karára, küzdelmes és nagyon szép évek következtek, majd 2010 tavaszán végre kezembe vehettem a diplomámat. 2012-ben csatlakoztam a Pozsonyidokik csapatához, tudásomat és ismereteimet igyekszem folyamatosan bővíteni, és munkámat nap mint nap szívvel lélekkel végezni.

Dr. Veres Adrienn Mercédesz

1984 őszén születtem a Mátra lábánál fekvő Gyöngyösön. Tizenegy évesen felvételt nyertem a miskolci Fráter György Gimnáziumba, ahol 8 évvel később érettségiztem. A gimnáziumi évek alatt részt vettem egy helyi állatkórház napi rutinjában, így egyre világosabban körvonalazódott és fogalmazódott meg a vágy, hogy állatok gyógyításával foglalkozzam. 2004 őszétől elindulhattam az állatorvoslás felé vezető úton a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán, ahol 2010-ben vehettem át a diplomámat. Egyetemi éveim során a ösztöndíjjal tanultam a hannoveri és a lisszaboni állatorvosi egyetemeken, majd végzést követően másfél évet töltöttem Írországban, hogy gyakorlati tapasztalatot szerezzek a kisállatok gyógyításában. Jelenleg az Állatorvostudományi Egyetem Gyógyszertani és Méregtani Tanszékén PhD képzés keretében olyan hatóanyagokat keresek, amelyek segíthetik csökkenteni vagy éppen mellőzni az antibiotikumok felhasználását bizonyos bakteriális kórképekben. 2016-ban lettem tagja a Pozsonyidokik csapatának, ahol legjobb tudásommal, nagy lelkesedéssel és örömmel várom a gyógyulni vágyó kis kedvenceket. Fő érdeklődési köröm a bőrgyógyászat, emellett igyekszem tudásom folyamatosan mélyíteni egyéb szakterületeken is, ezen felül bolondulok a tacskókért!

Dr. Halász Edina

1991 márciusában születtem Budapesten. Az állatok iránti szeretetem már gyerekkoromban kialakult, hiszen vidéki nagymamám révén rengeteg időt tölthettem kutyák, macskák, baromfik társaságában. Számomra nem is volt kérdés, hogyha „nagy leszek” mindenképpen kisállatokkal szeretnék majd foglalkozni. Gimnáziumi éveim alatt csak erősödött bennem ez a felismerés, amikor is dr. Ladányi Tamásnak köszönhetően megismerkedhettem az állatorvoslás szépségeivel és kihívásaival egyaránt. Az állatorvosi egyetemre 2009-ben nyertem felvételt. Az elméleti oktatás mellett nagyon fontos volt számomra, hogy a Pozsonyi kisállat rendelőben lehetőséget kaptam arra, hogy a gyakorlatban is láthassam a fizikális és kiegészítő vizsgálatok, gyógykezelések, ill. a műtéti beavatkozások menetét. Érdeklődési területem a belgyógyászat, azon belül az ultrahang diagnosztika. Szakdolgozatomat a kullancsok budapesti előfordulásáról és az általuk terjesztetett kórokozók kimutatásáról írtam. A rendelő csapatához 2015-ben csatlakoztam. Azóta igyekszem a Tőlük tanultakat legjobb tudásom szerint kamatoztatni a kis kedvencek gyógyulása érdekében.

Dr. Üski Georgina


1989 nyarán láttam meg a napvilágot, Pécsett. Mióta az eszemet tudom, mindig is volt négylábú családtagunk, ma már el sem tudnám képzelni az életet nélkülük. Iskolás éveimet Nyíregyházán töltöttem. Ginmáziumi tanulmányaim kezdetén érett meg bennem az elhatározás, hogy állatorvos leszek, így angol szakos létemre biológia és kémia különórákra jártam. Kedzetben környezetem próbált meggyőzni, hogy válasszam inkább a humán orvoslást, de hajthatatlan voltam. 2008-ban felvételt nyertem a Szent István Egyetem Állatorvos- tudományi karára. Egyetemi gyakorlatomat a sebészeti tanszéken töltöttem, szakdolgozatomat képalkotó diagnosztika témakörben írtam. A diploma megszerzését követően 10 hónapot dolgoztam Valenciában az Állatorvosi Egyetem klinikáján gyakornokként, ahol tovább szélesítettem látókörömet. Itthoni munkásságomat egy újpesti rendelőben kezdtem, mellette pedig menhelyen árva, rászoruló állatokat láttam el egy svájci alapítványnak köszönhetően. Tudásomat folyamatosan igyekszem bővíteni, hogy a leghatékonyabban segíthessem gyógyuláshoz pácienseimet. Érdeklődésem központjában a macskagyógyászat és az alternatív gyógymódok állnak, de természetesen imádom a kutyákat, nyuszikat és minden szőrös (vagy kopasz) négylábút. A test gyógyítása mellett különösen érdekel a lélek egészsége is, szabadidőmben jógával és meditációval foglalkozom.

SZAKRENDELÉST VÉGZŐ ÁLLATORVOSAINK:

Dr. Dudás-Györki Zoltán

Az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászati Tanszékén dolgozik, belgyógyász és kardiológia specialista, kisállatgyógyász szakállatorvos, szív- és hasi ultrahangos szakrendelést tart nálunk.

Dr. Eördögh Réka

Szemész szakállatorvos, szemészeti szakrendelést és szűréseket, szemészeti műtétek végez nálunk kedd délelőttönként.

2009-ben végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen, Budapesten.  Az egyetemi évek alatt megsérült a szemem, így került a szemészet az érdeklődésem központjába. Tanulmányaim alatt egy évet a berlini Freie Universität Állatorvostudományi Karán töltöttem. Itt egy nemzetközileg elismert állatorvos szemésztől tanultam meg a szemészet alapjait. Mivel az állatorvosi szemészet itthon még gyerekcipőben járt, így diplomázás után különböző ösztöndíjakkal többször hosszabb időt töltöttem a berlini egyetemen, majd pedig 2012-től a bécsi Állatorvostudományi Egyetem Szemészet Tanszékének munkatársa lettem. Itt a mindennapos klinikai munka mellett részt vettem az oktatásban is, illetve kutattam.  Kutatásaim eredményeit nemzetközi konferenciákon előadtam (ECVO, ESVO, FVO), és publikáltam a legfontosabb állatorvos szemészeti szaklapban (Veterinary Ophthalmology). Természetesen Magyarországtól nem tudtam és nem is akartam elszakadni, az itthoni kollégák szemészetben való jártasságának javítására sok itthoni konferencián is tartottam előadást. 2016 nyarán költöztem haza, és munkámmal a szemészeti ellátás nemzetközileg elvárható színvonalát szeretném biztosítani. www.allatszemesz.hu

ASSZISZTENSEINK:

Szabó-Lóránth Barbara

1983-ban születtem Budapesten. 2004-ben végeztem a Kossuth Zsuzsa egészségügyi Szakközépiskola Szakiskola és Gimnázium mentőszakápolói karán.Több évig dolgoztam humán egészségügyben, majd mentésirányítóként is kipróbáltam magam az Országos Mentőszolgálat kötelékében. Nagyon szerettem a szakmám, de valami mindig hiányzott…2008-ban kötöttem össze a munkám a hobbimmal és elkezdtem állatorvosi szakasszisztensként dolgozni. Imádom az állatokat, főleg a kutyák és a cicák a kedvenceim, meghat az őszinte, feltétel nélküli szeretetük, a fáradhatatlan játékos természetük.

Vas Zsuzsanna


Jelenleg Délegyházán élek kicsiny családommal. Gyerekkorom óta erős kötelék fűz a kisállatokhoz.

Két ,embergyermekünk’ mellett családtagként jelen van mindennapi életünkben 2 kutyagyerek és egy mentett cica.
2005- ben felvételt nyertem egy dél pesti állatorvosi rendelőbe ahol kiváló, türelmes mentoraimnak köszönhetően sikerült elsajátítanom az asszisztensi szakma alapjait és ennek köszönhetően megtaláltam az álom-munkámat!Egyszerre dédelgethetem,szeretgethetem az állatokat és segíthetem őket a gyógyulásban!
2014. Áprilisa óta vagyok a Pozsonyidoki asszisztensi csapatának tagja, ahova második gyermekünk születés után is nagy örömmel tértem vissza dolgozni.
Szabadidőnkben  szeretjük a természetet járni, a világot felfedezni népes kis családunkkal.

Kósa Dorottya

1989-ben láttam meg a napvilágot. Kicsi korom óta megnyugvással tölt el, ha kisállatokkal lehetek. Állatorvosi asszisztensi pályára véletlenül kerültem, amikor kutyáimmal állatorvoshoz mentem éppen asszisztenst kerestek a Kedvenc Állategészségügyi Központban Vácon. Egy éves gyakorlatszerzés után 2016 tavaszától a Pozsonyi Kisállat Rendelő csapatában kaptam lehetőséget, hogy a kisállatok gyógyításában segíthessek. Szabadidőmben nagyon szeretek kirándulni, kutyusaimmal a természetet járni.

Németh Angéla


“1990-ben születtem Budapesten. 2009-ben végeztem a Szent István Egyetemen Állattenyésztő mérnöki szakon. Kiskoromtól kezdve szeretem az állatokat, különösen a kutyákat, ezért mindig is volt négylábú társam. Jelenleg három mentett kutyám van, kettő Csivava akiket szaporítóktól mentettünk, egyikük születési rendellenességgel vakon született. A harmadik mentett kutyusom egy Dalmata, akit a Dalmata fajtamentéstől vettem magamhoz, szintén szaporítóktól került megmentésre. Már egyetemi éveim alatt is kerestem a lehetőséget, hogy minél többet tanuljak a kutyákról, választható tantárgyként sikerült Kynológiát tanulnom, ahol a kutya anatómiája, élettana, táplálása és etológiájának elsajátítása a genetikán, egészségtanon és a betegségek tanulmányozásán át mind megadták a jó alapokat ahhoz, hogy később megszerezzem az Állatorvosi asszisztensi végzettséget. Több, mint 4 éve dolgozom Állatorvosi asszisztensként, amit igazán élvezek, hiszen az egyik legjobb helyen vagyok ahhoz, hogy segítsek az állatokon az orvosokkal együttműködve.”


Dobai Tímea

Kisgyermek korom óta különösen kötődöm az állatokhoz. Egészen korán megtapasztaltam, hogy észrevétlen, de annál nagyobb természetességgel hangolódom rájuk és érzékelem lelkiállapotukat, a szemük mögött rejlő belső, sajátos egyéni világukat. Lassan 20 éve már, hogy elindultam asszisztensi pályámon, amely idő alatt nagyon sokrétű problémával, sokféle állatkával, irántuk érzett és bennük zajló örömmel és bánattal volt módom találkozni és így egyre közelebb kerülni lényük megértéséhez. Örömmel csatlakoztam 2016 szeptemberében a Pozsonyi Kisállatrendelő profi csapatához, ahol egy olyan közösség része lehetek, ahol tényleg az állatok számítanak.

Schmieder VeronikaDunaföldváron nőttem fel, a gimnáziumot is ott végeztem, majd kipróbáltam magam a turizmusban és sportoktatóként is, de az állatokért való rajongásom megalapozta, hogy a biológia irányába induljak el. Sokáig édesapám állatorvosi munkájában segédkeztem, majd felvételt nyertem a Pécsi Tudományegyetem Biológia szakára, ahol 2 évig a Virológia kutatócsoportjában menhelyes kutyák szívférgességét vizsgáltam. Eközben 2014-ben elvégeztem Budapesten a Kisállat fizioterapeuta képzést, amellyel Pécsen és környékén, valamint Dunaföldváron dolgoztam. Nagy örömömre 2018 márciusától már a Pozsonyi Kisállat Rendelő csapatának tagjaként foglalkozhatom a fizioterápiával, amely kiegészítő kezelést nyújt az ortopédiai műtétetek utáni rehabilitációban, az ortopédiai, neurológiai betegségekkel küzdő, mozgásban korlátozott, idősödő, gyenge fizikumú vagy akár aktív sportot végző kutyák és macskák részére. A terápia különböző masszázst, gyógytornát és elektroterápiás kezeléseket (lézerterápiát vagy TENS kezelést) foglal magába. A Pozsonyi dokikkal együttműködve azon dolgozunk, hogy a kedvenceink aktív, teljes életet élhessenek! Várok szeretettel minden tornázni vágyó kutyust és cicust!

KUTYAKOZMETIKUSUNK:

Nyíri Zsuzsanna

Én is 1977-ben láttam napvilágot, s gyermekkorom óta mindenem a Természet, a Növény- és Állatvilág! Talán ez a legfontosabb, amit rólam tudni érdemes. Fő érdeklődési területeim közé tartozik a természetjárás, túrázás, s legnagyobb örömömre ötödik szakmaként elsajátítottam egy igen természetközeli tevékenységet, a kutya/macska fodrászkodást is. Így most már munkám során is állatok közelében lehetek!

Eredeti szakmám, legmagasabb végzettségem a Pécsi Tudományegyetemen szereztem,  2002-ben végeztem humán szervezőként. Szakmámban évekig dolgoztam, majd keresgéltem magam, s a helyemet, mígnem rátaláltam erre az igazán örömteli, sok-sok  változatosságot rejtő foglalkozásra. A szakmunkás vizsgát 2007-ben tettem le, a Pozsinyidokik mellett pedig 2011 júniusától dolgozom legnagyobb elégedettségemre. Örömmel várom a szépülni vágyó kutyuskákat, cicákat, ritka alkalmanként még nyuszikat is!:-)