Bemutatkozás

ÁLLATORVOSAINK:

Dr. Krausz Ferenc Zoltán

1977. május 27.-én Budapesten születtem , ami az első lépés volt ahhoz hogy én állatorvos lehessek. A XIII. kerületben laktunk egészen 4 éves koromig amikor is átköltöztünk a XI. kerületbe Őrmezőre, ahol gimnazista koromig cseperedtem. Általános iskolámat az Őrmezei Neszmélyi úti iskolában abszolváltam. Gimnáziumi éveim a József Attila Gimnáziumban töltöttem, ami mély nyomot hagyott bennem, már csak azért is, mert speciális biológia tagozatra jártam. Itt döntöttem el végleg, hogy állatorvos leszek. A gimnáziumi érettségi előtt visszaköltöztünk a XIII. kerületbe, ahol azóta is lakom. A gimnázium után egy évig a Gödöllői Agrártudományi Egyetemre jártam biológia-kémia előkészítő szakra, majd 1996-ben felvételt nyertem az Állatorvostudományi Egyetemre, ahol 2001-ben kaptam diplomát. Az egyetem elvégzése alatt, az utolsó két év keretein belül felsőfokú vadgazdamérnöki oklevélre is szert tettem. A kezdő állatorvosi évem legszebb része az Állatorvostudományi Egyetem Sebészeti Tanszékhez fűződik, ahol kialakult egy végső kép arról, hogy én leginkább a kisállat orvoslás sebészeti részéhez vonzódom. Angol nyelven társalgási szinten kommunikálok, németül alapfokon beszélek.

Dr. Ladányi Tamás

1977. december 16-án Budapesten születtem.Gyermekkoromat a XI. kerületben töltöttem. Az Egri József Általános Iskolába jártam, majd felvettek a Radnóti Miklós Gimnáziumba biológia-angol tagozatra. A MAFC-ban úsztam és éveken át versenyszerűen kosárlabdáztam. A gyerekkori álmomhoz, hogy kisállatokat gyógyíthassak 2001-ben kaptam meg a diplomát az Állatorvostudományi Egyetemen. Az egyetemi éveimtől a XIII. kerületben lakom. Az Állatorvostudományi Egyetem Sebészeti Tanszéken együtt töltöttük a gyakornoki évünket Krausz Ferenc csoporttársammal, így a sebészeti műtéteket különösen megkedveltük. 2017-ben klinikus kisállatorvos szakállatorvosi diplomát (summa cumme laude) szereztem. A leggyakoribb városi társállatok, a kutyák és macskák belgyógyászati vizsgálata és kezelése mellett a kisrágcsálókkal kapcsolatos állatorvosi feladatok állnak még közel hozzám. Angolul társalgási szinten beszélek, és németül is megértetem magam. Személyesebb jellegű önéletrajzom facebook-on megtalálható.

Dr. Jambrich Klára

1984-ben születtem Békéscsabán. Az állatok iránti szeretetem már egészen kicsit koromban jelentkezett, amikor minden utamba kerülő kétlábú, négylábú vagy éppen lábatlan állatot elkezdtem hazahordani a szüleim legnagyobb örömére. Gimnáziumba szülővárosomban jártam biológia tagozatra, amit azért választottam, mert akkor már régen tudtam, hogy állatorvos leszek, bár a környezetem még csak múló hóbortnak tartotta elhatározásomat. Végül felvételt nyertem a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karára, küzdelmes és nagyon szép évek következtek, majd 2010 tavaszán végre kezembe vehettem a diplomámat. 2012-ben csatlakoztam a Pozsonyidokik csapatához, tudásomat és ismereteimet igyekszem folyamatosan bővíteni, és munkámat nap mint nap szívvel lélekkel végezni.

Dr. Veres Adrienn Mercédesz

1984 őszén születtem a Mátra lábánál fekvő Gyöngyösön. Tizenegy évesen felvételt nyertem a miskolci Fráter György Gimnáziumba, ahol 8 évvel később érettségiztem. A gimnáziumi évek alatt részt vettem egy helyi állatkórház napi rutinjában, így egyre világosabban körvonalazódott és fogalmazódott meg a vágy, hogy állatok gyógyításával foglalkozzam. 2004 őszétől elindulhattam az állatorvoslás felé vezető úton a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán, ahol 2010-ben vehettem át a diplomámat. Egyetemi éveim során a ösztöndíjjal tanultam a hannoveri és a lisszaboni állatorvosi egyetemeken, majd végzést követően másfél évet töltöttem Írországban, hogy gyakorlati tapasztalatot szerezzek a kisállatok gyógyításában. 2015-től a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Gyógyszertani és Méregtani tanszékének PhD hallgatójaként olyan hatóanyagokat keresek, amelyek segíthetik csökkenteni vagy éppen mellőzni az antibiotikum-felhasználást bizonyos kórképekben. 2016-ban lettem tagja a Pozsonyidokik csapatának, ahol legjobb tudásommal, nagy lelkesedéssel és örömmel várom a gyógyulni vágyó kis kedvenceket. Fő érdeklődési köröm a bőrgyógyászat, emellett igyekszem tudásom folyamatosan mélyíteni egyéb szakterületeken is, ezen felül bolondulok a tacskókért!

Dr. Halász Edina

1991 márciusában születtem Budapesten. Az állatok iránti szeretetem már gyerekkoromban kialakult, hiszen vidéki nagymamám révén rengeteg időt tölthettem kutyák, macskák, baromfik társaságában. Számomra nem is volt kérdés, hogyha „nagy leszek” mindenképpen kisállatokkal szeretnék majd foglalkozni. Gimnáziumi éveim alatt csak erősödött bennem ez a felismerés, amikor is dr. Ladányi Tamásnak köszönhetően megismerkedhettem az állatorvoslás szépségeivel és kihívásaival egyaránt. Az állatorvosi egyetemre 2009-ben nyertem felvételt. Az elméleti oktatás mellett nagyon fontos volt számomra, hogy a Pozsonyi kisállat rendelőben lehetőséget kaptam arra, hogy a gyakorlatban is láthassam a fizikális és kiegészítő vizsgálatok, gyógykezelések, ill. a műtéti beavatkozások menetét. Érdeklődési területem a belgyógyászat, azon belül az ultrahang diagnosztika. Szakdolgozatomat a kullancsok budapesti előfordulásáról és az általuk terjesztetett kórokozók kimutatásáról írtam. A rendelő csapatához 2015-ben csatlakoztam. Azóta igyekszem a Tőlük tanultakat legjobb tudásom szerint kamatoztatni a kis kedvencek gyógyulása érdekében.

SZAKRENDELÉST VÉGZŐ ÁLLATORVOSAINK:

Dr. Dudás-Györki Zoltán

Az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászati Tanszékén dolgozik, belgyógyász és kardiológia specialista, kisállatgyógyász szakállatorvos, szív- és hasi ultrahangos szakrendelést tart nálunk.

Dr. Eördögh Réka

Szemész szakállatorvos, szemészeti szakrendelést és szűréseket, szemészeti műtétek végez nálunk kedd délelőttönként.

2009-ben végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen, Budapesten.  Az egyetemi évek alatt megsérült a szemem, így került a szemészet az érdeklődésem központjába. Tanulmányaim alatt egy évet a berlini Freie Universität Állatorvostudományi Karán töltöttem. Itt egy nemzetközileg elismert állatorvos szemésztől tanultam meg a szemészet alapjait. Mivel az állatorvosi szemészet itthon még gyerekcipőben járt, így diplomázás után különböző ösztöndíjakkal többször hosszabb időt töltöttem a berlini egyetemen, majd pedig 2012-től a bécsi Állatorvostudományi Egyetem Szemészet Tanszékének munkatársa lettem. Itt a mindennapos klinikai munka mellett részt vettem az oktatásban is, illetve kutattam.  Kutatásaim eredményeit nemzetközi konferenciákon előadtam (ECVO, ESVO, FVO), és publikáltam a legfontosabb állatorvos szemészeti szaklapban (Veterinary Ophthalmology). Természetesen Magyarországtól nem tudtam és nem is akartam elszakadni, az itthoni kollégák szemészetben való jártasságának javítására sok itthoni konferencián is tartottam előadást. 2016 nyarán költöztem haza, és munkámmal a szemészeti ellátás nemzetközileg elvárható színvonalát szeretném biztosítani. www.allatszemesz.hu

ASSZISZTENSEINK:

Szabó-Lóránth Barbara

1983-ban születtem Budapesten. 2004-ben végeztem a Kossuth Zsuzsa egészségügyi Szakközépiskola Szakiskola és Gimnázium mentőszakápolói karán.Több évig dolgoztam humán egészségügyben, majd mentésirányítóként is kipróbáltam magam az Országos Mentőszolgálat kötelékében. Nagyon szerettem a szakmám, de valami mindig hiányzott…2008-ban kötöttem össze a munkám a hobbimmal és elkezdtem állatorvosi szakasszisztensként dolgozni. Imádom az állatokat, főleg a kutyák és a cicák a kedvenceim, meghat az őszinte, feltétel nélküli szeretetük, a fáradhatatlan játékos természetük.

Vas Zsuzsanna

Kósa Dorottya

Csajtay Zsófia


Dobai Tímea

Kisgyermek korom óta különösen kötődöm az állatokhoz. Egészen korán megtapasztaltam, hogy észrevétlen, de annál nagyobb természetességgel hangolódom rájuk és érzékelem lelkiállapotukat, a szemük mögött rejlő belső, sajátos egyéni világukat. Lassan 20 éve már, hogy elindultam asszisztensi pályámon, amely idő alatt nagyon sokrétű problémával, sokféle állatkával, irántuk érzett és bennük zajló örömmel és bánattal volt módom találkozni és így egyre közelebb kerülni lényük megértéséhez. Örömmel csatlakoztam 2016 szeptemberében a Pozsonyi Kisállatrendelő profi csapatához, ahol egy olyan közösség része lehetek, ahol tényleg az állatok számítanak.

KUTYAKOZMETIKUSUNK:

Nyíri Zsuzsanna

Én is 1977-ben láttam napvilágot, s gyermekkorom óta mindenem a Természet, a Növény- és Állatvilág! Talán ez a legfontosabb, amit rólam tudni érdemes. Fő érdeklődési területeim közé tartozik a természetjárás, túrázás, s legnagyobb örömömre ötödik szakmaként elsajátítottam egy igen természetközeli tevékenységet, a kutya/macska fodrászkodást is. Így most már munkám során is állatok közelében lehetek!

Eredeti szakmám, legmagasabb végzettségem a Pécsi Tudományegyetemen szereztem,  2002-ben végeztem humán szervezőként. Szakmámban évekig dolgoztam, majd keresgéltem magam, s a helyemet, mígnem rátaláltam erre az igazán örömteli, sok-sok  változatosságot rejtő foglalkozásra. A szakmunkás vizsgát 2007-ben tettem le, a Pozsinyidokik mellett pedig 2011 júniusától dolgozom legnagyobb elégedettségemre. Örömmel várom a szépülni vágyó kutyuskákat, cicákat, ritka alkalmanként még nyuszikat is!:-)